Over PowrUp

Mijn visie is dat gezondheid niet alleen het ontbreken van ziekte is, maar een holistische en wetenschappelijk onderbouwde benadering van welzijn op fysiek, mentaal en emotioneel niveau. Daarom ben ik er om je te begeleiden en te ondersteunen op jouw reis naar een gezonder en gelukkiger leven.

PowrUp - Sonja Palmans

Mijn filosofie

In mijn behandelplannen volg ik de filosofie op gezondheid volgens de Klinische Psycho-Neuro-Immunologie (kPNI). Zie ook www.kpnibelgium.com voor meer uitgebreide info.

De klinische Psycho-Neuro-Immunologie (kPNI) is een interdisciplinair vakgebied dat zich bezighoudt met de wisselwerking tussen de psychologie, neurologie, endocrinologie, immunologie, genetica en voedingswetenschappen. Het bestudeert hoe deze verschillende systemen van het lichaam samenwerken, en hoe verstoringen in deze samenwerking kunnen leiden tot ziekten.

Ik maak gebruik van voedingsadviezen, bewegingsadviezen, stressreductietechnieken en andere levensstijlinterventies om de gezondheid van mijn cliënten te verbeteren. Het is een dynamisch en groeiend vakgebied wat steeds gebruik blijft maken van nieuwe en actuele wetenschappelijke inzichten.

Waarom PowrUp?

Ik bekijk jouw gezondheid vanuit volgende perspectieven:

Integratie van systemen

De kPNI gaat ervan uit dat het menselijk lichaam één geïntegreerd systeem is waarin alle onderdelen met elkaar verbonden zijn. Een verstoring in het ene systeem kan dus effect hebben op een ander systeem.

Evolutionair perspectief

De kPNI beschouwt de menselijke evolutie als een belangrijke factor in het begrijpen van gezondheid en ziekte. Het idee is dat ons lichaam en onze genen zijn geëvolueerd in een bepaalde omgeving met specifieke uitdagingen, en dat veel moderne ziekten ontstaan doordat er een mismatch is tussen onze genetische erfenis en de moderne levensstijl.

Levensstijl als medicijn

Veel chronische ziekten worden geassocieerd met onze moderne levensstijl (zoals voeding, beweging, slaap, stress en sociale interacties). De kPNI benadrukt het belang van het aanpakken van deze levensstijlfactoren om gezondheid te optimaliseren en ziekte te voorkomen of te behandelen.

Holisme

In plaats van symptomen afzonderlijk te behandelen, kijkt de kPNI naar het hele individu en alle interacties tussen de verschillende systemen. Er wordt geprobeerd de onderliggende oorzaken van ziekte te identificeren en aan te pakken, in plaats van alleen de symptomen te behandelen.

Wisselwerking tussen geest en lichaam

De kPNI erkent de krachtige interactie tussen de geest en het lichaam. Emoties, gedachten en gedrag kunnen een directe impact hebben op fysiologische processen en vice versa.

Individualisatie

Elke persoon is uniek, en daarom moet de behandeling ook individueel worden afgestemd. Wat voor de een werkt, werkt misschien niet voor de ander.

De arts van de toekomst zal geen medicijnen geven, maar zal zijn patiënten inlichten over hoe zorg te dragen voor hun lichaam, over een gezond voedingspatroon en over de oorzaak en preventie van ziekte.

Thomas Edison

Gezondheid. Als je er niets van merkt, weet je dat je het hebt.

Gezondheid is meer dan alleen maar de afwezigheid van ziekte.

Positief zijn betekent niet dat alles goed is. Het is het goede in alles zien.

Pin It on Pinterest