Groene Groenten Salade met Gegrilde Kip en Avocado Dressing

Ingrediënten:

2 kipfilets
1 grote courgette, in dunne plakken
1 grote handvol boerenkool, zonder stelen en in stukjes gescheurd
1 handvol spinazie
1 kleine broccoli, in kleine roosjes gesneden
1 avocado
2 eetlepels olijfolie
1 limoen, sap en rasp
Zout en peper, naar smaak
Verse kruiden naar keuze (bijvoorbeeld basilicum, munt, peterselie)
1 eetlepel hennepzaad of chiazaad (optioneel)
Handvol walnoten of pecannoten

Bereidingswijze:

  1. Kip bereiden: Wrijf de kipfilets in met wat olijfolie, zout en peper. Verhit een grillpan op middelhoog vuur en gril de kipfilets tot ze gaar zijn, ongeveer 5-7 minuten aan elke kant, afhankelijk van de dikte. Haal ze van het vuur en laat ze even rusten.
  2. Groenten bereiden: Stoom de broccoli roosjes ongeveer 4-5 minuten, tot ze beetgaar zijn. Ze moeten hun levendige groene kleur behouden. Spoel af met koud water om het kookproces te stoppen.
  3. In een grote kom, masseer de boerenkool met een beetje olijfolie totdat de bladeren zacht worden. Voeg de spinazie, courgetteplakken en gestoomde broccoli toe.
  4. Avocado Dressing: Halveer de avocado, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees in een blender of keukenmachine. Voeg het limoensap en de rasp, olijfolie, zout en peper toe. Blend tot een gladde, romige dressing. Voeg indien nodig water toe om de gewenste consistentie te bereiken.
  5. Serveren: Snijd de gegrilde kip in dunne plakjes en voeg toe aan de kom met groenten. Meng goed. Besprenkel de salade met de avocado dressing en garneer met verse kruiden, hennepzaad of chiazaad en noten.

Smakelijk!

Pin It on Pinterest

Share This